Β 3 Integrin

Είναι δείκτης της υποδεκτικότητας της μήτρας. Η απουσία της σε βιοψίες του ενδομητρίου, που πάρθηκαν στη διάρκεια της εμφύτευσης υποδηλώνει τη μειωμένη υποδεκτικότητα του ενδομητρίου. Χαμηλά επίπεδα Β 3 βρίσκονται σε γυναίκες με ενδομητρίωση, απόφραξη σαλπίγγων (υδροσάλπιγγες), πρόσφατες αποβολές, ανεξήγητη υπογονιμότητα και σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Read More

Αφυδάτωση

Μεγάλη απώλεια των υγρών του σώματος. Τα υψηλά επίπεδα της γλυκόζης στα ούρα οδηγεί στην απώλεια μεγάλης ποσότητας υγρών και έτσι, το άτομο έχει έντονο το αίσθημα της δίψας.

Read More

Αρτηριακή Πίεση

Είναι η δύναμη που ασκεί το αίμα στα τοιχώματα των αρτηριών. Μετρώνται δύο επίπεδα πίεσης, το υψηλότερο ή αλλιώς συστολική πίεση, η οποία συμβαίνει κάθε φορά που η καρδιά στέλνει αίμα στα αγγεία και το χαμηλότερο ή αλλιώς διαστολική πίεση η οποία συμβαίνει στην ξεκούραση της καρδιάς. Σε μια πίεση 120/80, για παράδειγμα, το 120 … Continued

Read More

Αρτηρία

Μεγάλο αγγείο που μεταφέρει αίμα από την καρδιά σε όλα τα μέρη του σώματος. Οι αρτηρίες είναι πιο μεγάλες από τις φλέβες και έχουν πιο δυνατά και ελαστικά τοιχώματα.

Read More

Αποτρίχωση με laser

Μια τεχνική αποτρίχωσης στην οποία εφαρμόζεται ένα συγκεκριμένο μήκος ακτίνας φωτός στο δέρμα και σκοπεύει το σκούρο χρώμα της τρίχας. Προκαλεί θερμική ή/ και μηχανική καταστροφή του θύλακα της τρίχας αποφεύγοντας τους γύρω ιστούς. Το ανοιχτόχρωμο δέρμα και οι σκούρες τρίχες είναι ο καλύτερος συνδυασμός για την αποτρίχωση με laser.

Read More

Γονίδιο

Η βασική μονάδα κληρονομικότητας. Τα γονίδια αποτελούνται από DNA, μια ουσία που καθορίζει τη λειτουργία των κυττάρων. Οι πληροφορίες στα γονίδια περνούν από τους γονείς στο παιδί, π.χ. ένα γονίδιο καθορίζει το χρώμα των μαλλιών ή το χρώμα των ματιών.

Read More